Referenties

“Esther Molenwijk heeft ons met de MVO Routeplanner in korte tijd geholpen om enerzijds te inventariseren en structureren wat we al doen op het gebied van duurzaamheid, en anderzijds heldere doelen acties voor de toekomst te formuleren. Door de medewerkers in het traject te betrekken is het ook gaan leveren in de organisatie. Al met al een zeer zinvol traject dat een duurzame beweging in gang heeft gezet.”

– Ernie van Dalen, COO Feenstra

Lees hier de volledige referentiecasus van Feenstra.

Bureau Vertitas heeft Esther in september 2014 ingezet als dagvoorzitter van een groot MVO evenement dat wij voor onze relaties organiseerden. Esther is ook nauw betrokken geweest bij het samenstellen van het programma en de inhoudelijke afstemming met de sprekers.

Esther is een bijzonder vaardige, veelzijdige en creatieve alleskunner die zich zowel onderscheidt als (mede)organisator als dagvoorzitter van zakelijk georienteerde events en workshops. Met veel enthousiasme, passie en humor weet ze op basis van ruime expertise en praktijkervaring rondom maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid deelnemers te boeien en rlevante kennis te delen en mee te geven die in de dagelijkse praktijk kan worden toegepast. Op haar rol als organisator, dagvoorzitter of presentator/interviewer is de quote van Benjamin Franklin ruimschoots van toepasing: “Tell me and I forget, teach me and I remember, involve me and I learn”.

– Erik van der Graaf, Business Development Manager Sustainability Bureau Veritas Certification

 

 Logo Bureau_Veritas
Logo Zuylen breda

Duurzaamheid, wat is dat eigenlijk? En hoe pak ik dat in mijn bedrijf aan? Waar begin ik mee en hoe bereik ik feitelijk resultaten? Vragen waar wij met behulp van Esther goede antwoorden op vonden.

Wij leerden Esther kennen in een vergadering van onze branchevereniging. Zij gaf een heldere presentatie over de mogelijke aanpak van duurzaamheid in onze branche.
Samen met vijf andere bedrijven heb ik mij voor een pilot-project opgegeven. Inmiddels werken wij ruim een jaar met Esther samen, tot volle tevredenheid én resultaat. 

Esther is gedreven en deskundig, weet hoe dergelijke projecten opgepakt moeten worden en is zeer sterk in het vasthouden van de afspraken. Zowel voor grotere groepen als in kleiner verband weet zij een pakkende presentatie te houden. Dit weet zij te combineren met een grote mate van ontvankelijkheid voor de input van anderen en een mooie souplesse in de onderlinge communicatie.

Ik beveel haar van harte aan.

– Roel Stapper, Directeur SBC, Breda

“In 2011 heeft Esther Molenwijk geholpen bij het in kaart brengen van de MVO status van Bronkhorst-High Tech B.V.  en introduceerde ze de MVO Routeplanner binnen de organisatie. Een echte eye opener want ze wist precies aan te geven wat Bronkhorst al goed doet, maar ook op welke punten de organisatie nog kan verbeteren. Deze punten heeft ze helder geformuleerd met voorbeelden, kosten en baten en extra informatie zodat de implementatie van de verbetermogelijkheden op MVO gebied alleen nog maar uitgevoerd hoeven te worden. Iets waar Bronkhorst sindsdien actief aan werkt en al goede stappen in gemaakt heeft.

Alle afdelingen zijn betrokken bij het in kaart brengen van de MVO status en de personen waarmee gesproken is, hebben dit allen als zeer positieve en opbouwende gesprekken ervaren. Esther heeft het daarmee mogelijk gemaakt MVO en verbeteringen op MVO gebied in gang te zetten. Ook ervaren wij de ondersteuning die we na het project en zelfs nu nog van haar krijgen als zeer prettig! Alle vragen zijn welkom, waardoor ze een grote hulp voor Bronkhorst is bij het verduurzamen van de organisatie.”

– Jack Reinders, Quality Officer Bronkhorst-High Tech B.V.

 

Bronkhorst High Tech BV
Logo Molijn_Professionals
Esther Molenwijk weet met haar inspirerende persoonlijkheid en haar zeer gedegen kennis van zaken gegarandeerd een organisatie en haar personeel enthousiast te krijgen voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen!
Pieter Molijn, Directeur Molijn Professionals